Logo

Brood uit de vriezer: hoelang blijft dat lekker?

Vers brood blijft normaal gesproken ongeveer 2 tot 3 dagen vers. Veel mensen kiezen er dan ook voor om brood in te vriezen om het langer houdbaar te maken. Maar hoelang blijft brood uit de vriezer dan eigenlijk lekker? We vertellen er graag meer over in deze blog.

Hoelang blijft brood goed van smaak?  

De meeste broodsoorten verliezen na 2 tot 3 dagen de smaak en kwaliteit van het product. Het brood wordt dan vaak droger en is simpelweg minder lekker om te eten. Toch kun je het altijd nog prima eten, zeker wanneer je het brood even in de broodrooster of grill stopt. Door het brood te roosteren, krijgt het weer een knapperige textuur en een verbeterde smaak.

Wil je gewoon dat het brood vers is, zonder dat je het hoeft te roosteren? Dan kan het invriezen van brood een goede keuze zijn. De mensen die denken dat brood in de vriezer vervolgens maanden kan worden bewaard, moeten we helaas teleurstellen. Ook in de vriezer wordt het brood na verloop van tijd minder vers. Goed ingevroren brood blijft meestal 2 tot 3 weken goed vers, daarna zal de kwaliteit langzaam achteruitgaan.

Brood in de vriezer: Waar je op moet letten

Het is wel belangrijk dat je het brood na aankoop eigenlijk direct in de vriezer stopt. Zo voorkom je dat het brood snel uitdroogt en minder smakelijk wordt. Wacht dan ook niet enkele dagen voordat jet het brood erin stopt, maar doe het direct wanneer je thuis komt. 

Zorg er daarnaast voor dat, wanneer je een aantal sneetjes nodig hebt, dat je niet het hele brood uit de vriezer haalt maar gewoon datgene dat je nodig hebt. Zo geniet je altijd van een vers broodje! 

Kun je brood voor een tweede keer invriezen? 

Het wordt over het algemeen afgeraden om brood voor een tweede keer in te vriezen. Elke keer dat je brood ontdooit en weer invriest, kan dit de kwaliteit en smaak van het brood negatief beïnvloeden. Het is beter om alleen de hoeveelheid brood te ontdooien die je daadwerkelijk gaat gebruiken.

Gerelateerde berichten