Verzorg jij binnenkort de bedrijfscatering? Dan kunnen de vele benodigdheden, het eten, de dranken en de logistiek al snel flink in de kosten lopen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de bedrijfscatering betaalbaar te houden zonder dat je concessies hoeft te doen aan de kwaliteit. In deze blog benoemen we 5 praktische tips om de kosten te drukken terwijl je toch een heerlijke en professionele catering verzorgt.
1 – Varieer met hapjes, maar kies voor dezelfde ingrediënten
Wanneer je een catering organiseert en zelf de hapjes klaarmaakt, zul je al snel merken dat de kosten kunnen oplopen als je veel verschillende ingrediënten gebruikt. Een slimme manier om dit te voorkomen, is door te variëren met hapjes terwijl je toch dezelfde basisingrediënten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan meerdere gerechten met wraps, salades en broodjes.
2 – Kies voor soep en brood met dipjes
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om heerlijke hapjes te maken met allerlei ingrediënten, maar om kosten te besparen kun je ook gaan voor eenvoudige gerechten zoals soep en brood met dipjes. Je kunt vaak voor relatief lage kosten de ingrediënten voor deze producten in huis halen Tegelijkertijd vullen deze maaltijden ook goed, waardoor je minder andere dure hapjes hoeft te serveren.
3 – Maak gebruik van seizoensgebonden ingrediënten
Een effectieve manier om de kosten van de bedrijfscatering te verlagen, is door gebruik te maken van seizoensgebonden ingrediënten. Denk aan verschillende soorten fruit, groenten en kruiden die op dat moment volop beschikbaar zijn. Deze producten zijn vaak niet alleen goedkoper, maar ook nog eens verser en smaakvoller. Kies voor een frisse zomersalade van seizoensgroenten of een stevige herfstsoep met lokale producten. De mogelijkheden zijn eindeloos.
4 – Kies voor een buffet
Een buffet kan een voordelige manier zijn om grotere volumes aan maaltijden te serveren zonder hoge kosten te maken. Bovendien kun je zelf een selectie maken van de verschillende gerechten die je wilt serveren. Bovendien kunnen gasten zelf bepalen wat en hoeveel ze opscheppen, wat weer bevorderlijk is om voedselverspilling te minimaliseren.
5 – Bespreek het budget met een cateraar
Huur je liever een cateraar in? Dan is het vooral aan te raden om een budget van tevoren duidelijk te bespreken met de cateraar. Zo voorkom je dat de eindrekening vele malen hoger blijkt te zijn of dat de catering toch niet helemaal voldoet aan de wensen. Vraag een offerte aan, bespreek je wensen en benoem je maximale budget.
Bedrijfscatering organiseren? Partycatering Centrale helpt graag
De eerstvolgende bedrijfscatering wordt er een om niet te vergeten met de hulp van Partycatering Centrale. Met jarenlange ervaring in het verzorgen van complete borrels, events en feesten, zorgen wij voor een stijlvolle catering voor jouw evenement. Onze expertise omvat alles, van het creëren van een gevarieerd menu met smakelijke hapjes tot het leveren van professionele service en presentaties.
Wij nemen alle zorgen uit handen, zodat jij je kunt richten op het netwerken met gasten of het bijpraten met collega’s. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor persoonlijk advies op maat.