Logo

6 tips om gezamenlijk te lunchen met collega’s 

Samen lunchen met collega’s biedt vele voordelen. Niet alleen is het voor ieder een moment van ontspanning, het bevordert ook de teamspirit en kan de samenwerking onderling verbeteren. En dus is het de moeite waard om te investeren in een sfeervolle lunchplek waar je elkaar kunt ontmoeten en ideeën kunt uitwisselen. In deze blog delen we 6 om de gezamenlijke lunch met collega’s te stimuleren. 

6 tips om een ontspannen lunchplek te creëren

Om ervoor te zorgen dat de lunch met collega’s een ontspannen en gezellig moment wordt, is het belangrijk om te zorgen voor een aangename omgeving. We benoemen 6 tips om de lunch te voorzien van een ontspannen sfeer: 

1 – Zorg voor een comfortabele lunchplek

Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor een comfortabele lunchplek waar collega’s zich op hun gemak voelen en kunnen ontspannen tijdens de lunchpauze. Vaak is het aan te raden om een aparte ruimte in te richten waar de computerschermen niet niet zichtbaar zijn, zodat men echt even kan loskomen van het werk en ontspannen kan genieten van de lunch.

2 – Zorg voor ontspanning 

Zorg ervoor dat er tijdens de lunchpauze mogelijkheden zijn voor ontspanning. Plaats bijvoorbeeld een televisie, zorg voor een pingpongtafel of richt een rustige leeshoek in, zodat collega’s even kunnen ontspannen en nieuwe energie kunnen opdoen voor de rest van de werkdag.

3 – Zorg voor een gezamenlijke tafel

Gezamenlijk lunchen biedt vele voordelen. Zorg dan ook voor een grote tafel waar iedereen aan kan zitten. Zo creëer je geen groepsvorming bij losse tafels en stimuleer je interactie tussen collega’s. Een gezamenlijke tafel bevordert ook een gevoel van teamspirit en zorgt ervoor dat gesprekken echt met elkaar worden gehouden. 

4 – Ga eens buiten lunchen

Heb je een buitenruimte, terras of tuin? Overweeg dan eens om daar te lunchen. Buiten lunchen biedt namelijk een verfrissende afwisseling van de normale lunch omgeving. Daarnaast is frisse lucht goed voor de concentratie, wat weer zorgt voor een productievere middag. 

5 – Ga er eens op uit! 

Of kies er eens voor om een uitstapje te maken van de lunch. Reserveer in een gezellige lunchroom, kies voor een lunch in het bos, of zoek een leuk park waar je samen kunt picknicken. Een verandering van omgeving kan de lunchpauze verfrissend en inspirerend maken, en biedt collega’s de kans om even helemaal los te komen van de werkomgeving.

6 – Bestel eens een smakelijke bedrijfslunch! 

Wil je de lunch met collega’s extra speciaal maken? Kies dan eens voor een compleet verzorgde lunch met heerlijke broodjes. Bij Partycatering Centrale delen we graag onze expertise en ervaring in het samenstellen van heerlijke lunchmenu’s voor allerlei gelegenheden. 

Of het nu gaat om een informele lunch op kantoor, een zakelijke bijeenkomst of een speciale viering, wij hebben een breed aanbod aan smakelijke mogelijkheden om uit te kiezen. Laat ons je helpen om van je lunch een absoluut hoogtepunt te maken.

Gerelateerde berichten