Staat er binnenkort een belangrijk overleg op de planning en ben jij aangewezen om de lunch te verzorgen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee zult moeten houden. Niet alleen is het belangrijk dat je voldoende eten in huis haalt, je wilt ook dat de setting sfeervol is en dat aan ieders wens wordt voldaan. In deze blog benoemen we de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden.
Hoeveel personen lunchen er mee op kantoor?
De belangrijkste vraag die je jezelf kunt stellen is hoeveel personen de lunch zullen gaan bijwonen. Zo weet je namelijk hoeveel recepten je moet verzamelen, hoeveel broodjes er uiteindelijk op tafel moeten komen en wat je ongeveer moet halen aan ingrediënten. Het is dan ook goed om op tijd de uitnodiging te versturen en men te vragen om te bevestigen dat zij meelunchen.
Vraag tegelijkertijd direct om eventuele dieetvoorkeuren en allergieën, zodat je de lunch volledig kunt afstemmen op de wensen en behoeften van alle gasten.
Wat ga je serveren tijdens de lunch op kantoor?
Dan is het de vraag wat je gaat serveren tijdens de lunch. Kies je voornamelijk voor broodjes? Of wil je echt uitpakken met diverse wraps, yoghurtjes en andere snacks? Je kunt alle kanten op en dat maakt een lunch nu ook zo leuk, maar toch ook uitdagend. De tip die we je willen geven is om het assortiment aan soorten broodjes en andere snacks te beperken tot 5 of 6 soorten. Anders wordt het organisatorisch een behoorlijke kluif om alles op tijd te serveren.
Inspiratie nodig voor de lunch op kantoor? Lees dan ook onze blog ‘4 snelle en heerlijke lunch recepten op kantoor.’
Vraag om hulp van collega’s
Je zult merken dat zelf een lunch organiseren erg tijdrovend kan zijn. Zo moet je de boodschappen zelf halen, ben jij verantwoordelijk voor het bereiden en serveren van het eten en moet je alles tot in de puntjes organiseren. Veel verantwoordelijkheden dus. Deel deze verantwoordelijkheden met een collega, zodat je ook taken kunt verdelen en je eigen werkdruk kunt verlichten.
Lunch maken voor een grote groep: Andere belangrijke zaken
Naast de recepten die je gaat serveren en de diverse voorbereidingen die je hebt getroffen of gaat treffen, is het ook van belang dat je rekening houdt met diverse andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan:
- De aanwezigheid van voorzieningen als de lunch ook wordt gecombineerd met een vergadering, presentatie of andere zakelijke activiteiten is cruciaal.
- Let op de versheid en houdbaarheid van de producten. Natuurlijk is het goed om op tijd te beginnen, maar het laatste waar je op zit te wachten is dat je gasten teleurgesteld worden door voedsel dat niet meer vers is of niet goed bewaard is.
- Zorg voor een gezellige sfeer op locatie. Dit kun je bereiken door het toevoegen van sfeervolle decoraties, een prettige achtergrondmuziek en comfortabele zitplaatsen.
Ontzorgd worden bij een lunch op kantoor? Kies voor kwaliteit
Heb je zelf onvoldoende tijd om de keuken in te duiken en een lunch te bereiden? Kies dan voor kwaliteit door een professionele cateraar in te schakelen. Een ervaren cateraar neemt de organisatie voor je uit handen en zorgt voor een gevarieerd en smakelijk menu vol vers belegde broodjes en andere recepten.
Naast dat je zeker weet dat alles vers wordt geserveerd, kun je er ook zeker van zijn dat je een goede indruk maakt op collega’s. En daar doen we het natuurlijk voor. Meer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan onze pagina met lunchrecepten of vraag vrijblijvend om advies.