Logo

Wat heb je nodig bij een barbecue?

27 december 2024

Even contact?

What is autism? Different forms of autism briefly explained

Why is moving difficult for people with autism?

  • Our approach: care and structure
  • Practical tips for a smooth move
  • Request a free quote today

Organiseer je binnenkort een barbecue? Of wil je je gasten graag verrassen met een compleet barbecue arrangement? Dan is een goede voorbereiding het halve werk! Van het regelen van het eten tot de dranken en de bijgerechten: er komt best wel wat bij kijken. In deze blog benoemen we de belangrijkste tips en benodigdheden om jouw barbecue tot een succes te maken. 

Een barbecue organiseren: Waar begin je? 

Voordat je al het vlees, de bijgerechten en de dranken in huis slaat, is het belangrijk om een goed plan te maken. Denk na over het aantal gasten, verstuur de uitnodigingen op tijd en houd rekening met de locatie. Je wilt immers niet dat de ruimte te groot of te klein is voor het aantal man dat komt. 

Betrek dan ook andere mensen bij de organisatie, zodat jullie samen verschillende taken kunnen verdelen. Denk aan het regelen van de BBQ zelf, het voorbereiden van de salades en bijgerechten of het zorgen voor voldoende zitplaatsen. 

bijgerechten BBQ

Wat heb je allemaal nodig voor een geslaagde BBQ? 

Nu de organisatie is geregeld, je de uitnodigingen hebt verstuurd en de locatie hebt vastgesteld, kan het inkopen beginnen. Het belangrijkste is natuurlijk: Voldoende eten. Vuistregel met BBQ’en ongeveer 3 tot 4 gerechten per persoon aan te bieden. Dit zorgt voor genoeg variatie en voor ieder wat wils.

Let vervolgens ook op de volgende zaken om je BBQ tot een succes te maken:

  • Een goed werkende barbecue
  • Voldoende vlees- vis- en vegagerechten
  • Bijgerechten zoals salades en stokbrood
  • Sauzen, dipjes en smeersels
  • Frisdranken en eventueel alcoholische dranken
  • Voldoende borden en bestek
  • Voldoende zitplaatsen voor alle gasten

Op de dag van de BBQ 

Op de dag zelf zul je ook het een en ander moeten regelen. Denk bijvoorbeeld eens aan het ontdooien van het ingevroren vlees. Maar ook het bereiden van de sauzen en salades behoort tot je takenpakket. 

Vergeet ook niet om de tafel te dekken en belangrijker nog: De barbecue op tijd aan te steken. We raden hierbij aan om minstens 30 tot 45 minuten van tevoren te beginnen, zodat de kolen goed heet zijn of de gasbarbecue op de juiste temperatuur is. Als de BBQ ‘s avonds plaatsvindt, zorg dan voor voldoende verlichting om de sfeer te verhogen en de veiligheid te waarborgen.

Of kies voor een BBQ catering

Wil je liever ontzorgd worden tijdens de BBQ? Kies dan voor een ervaren cateraar die alle zorg uit handen neemt. Bij Partycatering Centrale zorgen professionele chefs voor de bereiding van een heerlijk gevarieerd BBQ-menu. Inclusief vlees- vis- en vegagerechten. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden! Neem dan ook contact met ons op.